לגעת בסכסוך היהודי ערבי ולהשאר בחיים
מה בתוכנית?
השבועות האחרונים טלטלו את כולנו. כאב מאד לחזות בהשתלשלות האירועים ואצל כל אחד האירועים העלו תחושות אחרות ודעות שונות.
אם אתם ארגון בו עובד צוות יהודי וערבי, ואם אתם ארגון חברה משותפת – בו פועלים יהודים וערבים לקדם חברה משותפת בישראל, אתם.ן בוודאי גם שואלים את עצמכם.ן האם בכלל לייצר שיח ארגוני כשמעריכים מראש שיש פוטנציאל התלקחות? או למה לקחת את הסיכון לתחושה כזו של פירוק בארגון? ואולי גם אתם.ן שואלים.ות איך לנהל את יחסי העבודה בין יהודים וערבים בשגרה ובעתות משבר או הסלמה?
מנהלי ומנהלות ארגונים לשינוי חברתי, שיש בהם עובדים ערבים ויהודים או אלו המציעים מסגרות עשייה משותפות ליהודים ולערבים, מתמודדים עם ניגודים, מחלוקות ודילמות ייחודיות.
בסדרה בת 3 פרקטיזומים נציג כלים ומיומנויות שישרתו אתכם.ן בזמן שגרה ובוודאי באירועי קצה.
המפגש הראשון יתקיים ביום רביעי, 30/6/2021 בשעה 9:00 ויתמקד במספר טיפים ועקרונות מומלצים לניהול שיחה צוותית במצבי קונפליקט ,כזאת שנותנת מקום לרגשות ולעמדות השונות, אבל גם מאפשרת מסגרת ברורה ובטוחה המגייסת כוחות להמשיך הלאה.
מנחים:
מוסטפא שׁלאעטה – יועץ אישׁי וארגוני , מנחה ועיתונאי ומוביל תהליכי שׁינוי ותמר אמיר- יועצת ארגונית בשתיל- הקרן החדשה לישראל
מפגשים:
שריינו ביומן את 2 המפגשים הבאים:
15/7/2021 09:00- 10:00 – כלים לניהול ארגוני חברה משותפת – היכרות עם המדריך לניהול ארגוני חברה משותפת. מפגש עם כותבי המדריך (יחד עם דר' ננסי שטרייכמן)- פתחי מרשוד ודרור איתן.
4/8/2021 09:00- 10:00 – אתגרי ניהול משותף יהודי ערבי בארגון – מפגש עם פידא נערה טבעוני ודר' שרית לארי שניהלו במשותף את ארגון מהפך תע'ייר, ונלמד מהניסיון שלהן.
קהל יעד:
המפגשים מיועדים לכל מי שמנהל.ת ומוביל.ה צוותים יהודים וערבים בארגוני שינוי חברתי או ארגונים המקדמים חברה משותפת.
השתתפות במפגש ללא תשלום, אך מותנית בהרשמה מראש.
מספר המקומות מוגבל. תינתן עדיפות לארגונים מקבלי מענק מהקרן החדשה לישראל, לארגונים המשתתפים בתכניות שתיל, ולמקבלים ייעוץ וליווי משתיל