מאגר האירגונים

המרכז לשינוי מדיניות בשתיל – הקרן החדשה לישראל שמח להגיש לכן/ם את מאגר ארגוני החברה האזרחית הפועלים לקידום סוגיות אזרחיות וחברתיות למען דמוקרטיה, זכויות אדם, שוויון וצדק חברתי בישראל. הארגונים מופיעים לפי תחומי פעילות ולפי סדר א-ב.

פורום דו קיום בנגב

פורום דו קיום בנגב

מאבק למען זכויות אדם ושוויון מלאים לכל תושבי הנגב.

סינגור | קהילה

פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי הוקם בשנת 1997 על ידי תושבים ערבים ויהודים בנגב, במטרה לשמש מסגרת לשיתוף פעולה ערבי-יהודי כבסיס למאבק משותף לשוויון זכויות מלא בין ערבים ויהודים, המאפשר צדק חברתי וצדק חלוקתי לאוכלוסיות הנגב. אחת הסוגיות המרכזיות שעומדת לנגד הארגון היא המאבק למען הכרה בכפרים הבדואים הבלתי-מוכרים בנגב. פורום דו-קיום בנגב שם לו למטרה, בהיותו ארגון ערבי-יהודי יחיד שהוקם בנגב, לפעול למען שוויון אזרחי לכל תושבי הנגב. פורום דו-קיום בנגב רואה בכל ממשלות ישראל ורשויותיהן השונות, אחראיות למניעה של זכויות אזרחיות מלאות מערביי הנגב.

כל הפרויקטים ופעילויות הפורום מבוססות על עיקרון השותפות ערבית-יהודית. חברי הפורום כוללים אזרחים מודאגים, מנהיגים ואקדמאיים מהנגב ומשאר חלקי הארץ. כארגון המשותף לערבים ויהודים, אנו שואפים לשמור על שותפות שווה בין ערבים ליהודים בכל גופי הארגון, כמו גם בתהליכי קבלת ההחלטות.

כתובת אי-מייל: office@dukium.org

עמוד הפייסבוק

עדאלה

עדאלה

השגת זכויות אישיות וקולקטיביות למיעוט הערבי הפלסטיני בישראל

סיוע משפטי | סינגור

מאז היווסדו ב-1996, הארגון עוסק בהגנה על זכויות האדם של הפלסטינים הערבים אזרחי ישראל ועל זכויותיהם של הפלסטינים בשטחים הכבושים.
עדאלה פועל להשגת זכויות אישיות וקולקטיביות למיעוט הערבי הפלסטיני בישראל בתחומים הבאים: זכויות בקרקע ובתכנון; זכויות פוליטיות ואזרחיות; זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות; וזכויות אסירים. הארגון גם מגן על זכויות האדם של הפלסטינים החיים תחת הכיבוש, בהתבסס על המשפט הבינלאומי ההומניטרי והמשפט הבינלאומי לזכויות אדם.
כתובת אי-מייל:adalah@adalah.org
כוח לעובדים

כוח לעובדים

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי הוא ארגון עובדים כללי וחדש המאגד עובדים ממגוון תחומים

סיוע משפטי | סינגור

כוח לעובדים פועל במתכונת הדמוקרטית של ארגוני עובדים סקנדינביים, והחלטותיו מתקבלות בדרך זו. חברי הועדים נבחרים באופן דמוקרטי. לכל ועד הזכות להחליט לגבי כל עניין הנוגע לו, לרבות חתימה על הסכם קיבוצי, והפסקת שביתה. כך, אין מצב שהסכם ייחתם "מעל ראשם" של העובדים או ללא ידיעתם. בנוסף, באסיפת הנציגים, שמהווה את הגוף הדמוקרטי העליון בכוח לעובדים (ה"כנסת של הארגון") ישנה נציגות לכל ועד המאוגד בכוח לעובדים עפ”י גודלו היחסי, ואלו בוחרים את הנהגת הארגון ואת הועדות שמובילות את הארגון בין אסיפה לאסיפה. הארגון מבוסס על מבנה דמוקרטי שבו הכוח נמצא בידי העובדים. כוח לעובדים מאמין בשוויון כלכלי חברתי, בשוויון מלא בין נשים וגברים, ערבים ויהודים וכל חלקי החברה הישראלית. בהנהגת הארגון הנבחרת מכהנים נציגי ונציגות עובדים ממקומות מגוונים אשר נותנים ייצוג למגזרים שונים בחברה הישראלית.

אי-מייל: center@workers.org.il

עמוד הפייסבוק

 

טבקה

טבקה

קידום מעמדם של יוצאי אתיופיה בישראל בכלים משפטיים, במטרה לקדם שינוי חברתי מהותי שיסייע לקליטתם, רווחתם וקידומם

סיוע משפטי | סינגור

לצד קידום נושאים עקרוניים, מעניקה טבקה סיוע משפטי נגיש, פרו-בונו, בתחומי חינוך, תעסוקה ודיור ציבורי ועוד. שירותים אלו מוענקים על ידי המחלקה המשפטית. בנוסף, טבקה פועלת להעצמת הקהילה על ידי פעילויות להגברת מודעות לזכויות אזרח וטיפוח מנהיגות.

כתובת אי-מייל:general@tebeka.org.il

עמוד הפייסבוק

מרכז מוסאוא לזכויות האזרחים הערבים בישראל

קידום זכויות האזרחים הערבים בישראל

סינגור

מרכז מוסאוא, לזכויות האזרחים הערבים בישראל, הוקם בשנת 1997, ונרשם כעמותה ללא מטרות רווח בשנת 2000. המרכז פועל לקדם זכויות פוליטיות, חברתיות, כלכליות ותרבותיות של האזרחים הערבים פלסטינים בישראל.

המרכז משתמש בכלים שונים להשגת מטרותיו. הכלים שעומדים לרשותנו כוללים:

* קידום מדיניות על ידי סנגור משפטי ומעורבות בחקיקה.

* קידום פיתוח כלכלי חברתי, לרבות שימוש בתקציב המדינה.

* ארגון קהילתי, כולל חיזוק החברה האזרחית והרשויות המקומיות.

* השפעה על דעת הקהל ושימוש בתקשורת.

* סנגור בינלאומי וחיזוק רשת התמיכה הבינלאומית.

כתובת אי-מייל:themossawacenter@gmail.com

עמוד הפייסבוק

 

מרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי

ייצוג האינטרסים והצרכים של האוכלוסייה הערבית-פלסטינית בישראל בתחומי התכנון, הקרקע, הדיור, הצמיחה והפיתוח.

סינגור | שינוי וקידום מדיניות | תכנון ובניה

מרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי (מעל"א), הינו ארגון לא ממשלתי ללא מטרות רווח, הפועל בישראל.
הארגון נוסד ונרשם כעמותה בתחילת שנת 2000. הקמת המרכז קיבלה את ברכת הוועד הארצי של ראשי הרשויות המקומיות הערביות, וועדת המעקב העליונה לענייני האוכלוסייה הערבית וגורמים ציבוריים ופוליטיים, המייצגים את הציבור הערבי בישראל.
מעל"א הציב לעצמו, כמטרה עיקרית, את ייצוג האינטרסים והצרכים האמיתיים של האוכלוסייה הערבית-פלסטינית בישראל בתחומי התכנון, הקרקע, הדיור, הצמיחה והפיתוח. בתחילת שנת 2004, הכיר משרד הפנים במעל"א כגוף ציבורי עפ"י סעיף 100 לחוק התכנון והבניה 1965.
כתובת אי-מייל:acap@ac-ap.org

ישראל חופשית

פעילות ציבורית לשינוי יחסי הדת והמדינה, לעצירת הכפייה הדתית, ולהבטחת חופש ושוויון במרחב הציבורי והאישי.

אקטיביזם | הכשרות | סינגור | קמפיינים | תקשורת

תנועת ישראל חופשית היא תנועה אזרחית א-מפלגתית הפועלת לשינוי מדיניות וחקיקה ביחסי דת – מדינה בישראל.​ מאז הקמתה ב-2009, מובילה תנועת ישראל חופשית שורה ארוכה של יוזמות ומאבקים ציבוריים ברחבי הארץ לקידום חופש דת וחיזוק הדמוקרטיה: מהזכות להינשא מחוץ לרבנות, דרך המאבק בהדרת נשים במרחב הציבורי, העמידה העיקשת על זכויות להט״ב ושוויון לישראלים דוברי רוסית, ועד לרצון לעצב מחדש את אופי השבת בישראל – מרכולים, תחבורה ציבורית, מוסדות תרבות ועוד.
ישראל חופשית מהווה שופר ופלטפורמה אזרחית לציבור גדול של ישראלים המזדהים עם ערכיה: התנועה מובילה קמפיינים ציבוריים ברחוב, בתקשורת וברשתות החברתיות, נמצאת בקשר הדוק עם חברי/ות כנסת ועם נבחרי ונבחרות ציבור ברשויות המקומיות, ומעניקה לציבור כלים אפקטיביים להשמיע את קולו.
כתובת אי-מייל: info@bfree.org.il

קו לעובד

הגנה על זכויות העובדים המקופחים ביותר במשק הישראלי

סיוע | סיוע משפטי | סינגור

קו לעובד הינה עמותה ללא כוונת רווח, שמטרתה להגן על זכויות העובדים המקופחים ביותר במשק הישראלי. העמותה מסייעת לעובדים שזכויותיהם הופרו, באמצעות סיוע פרטני ופעילות ציבורית כוללת.
מדי שנה מסייעת עמותת קו לעובד לעשרות אלפי עובדים.

עמותת קו לעובד הוקמה בשנת 1991 ופועלת מזה שלושה עשורים כדי להגן על זכויות העובדים המקופחים ביותר במשק הישראלי. העמותה מסייעת לעובדות/ים אזרחי ישראל, למהגרות/י עבודה, לעובדות/ים פלסטינים מהשטחים הכבושים, לפליטות/ים, למבקשי מקלט ולקורבנות סחר בבני אדם, ובמקביל פועלת לשינוי חקיקה ולהעלאת המודעות הציבורית בנוגע לזכויות עובדים.

כתובת אי-מייל: email@kavlaoved.org.il

עמוד הפייסבוק

רופאים לזכויות אדם

ארגון לשינוי חברתי הנאבק לקיום זכויות אדם ובתוכן מימוש מלא ושוויוני של הזכות לבריאות לכל בני האדם החיים תחת שליטת מדינת ישראל.

אקטיביזם | חינוך | סיוע | סינגור | תקשורת

רופאים לזכויות אדם מאמינים שאפשר וצריך לפעול למען הקהילות השונות – בבתי החולים, במחסומים, בבתי הכלא, במפעלים ובגינות הציבוריות – אזרחים, חסרי מעמד אזרחי, פלסטינים, מהגרים ופליטים – כולם זקוקים לשיוויון, צדק, חירות ובריאות.

מול מטופלים המפקידים את בריאותם וחייהם בידי המערכות המטפלות, מתוך אמונה בכנותן של המילים "אשמור אותם מכל רע ועוולה", יש והקהילה הרפואית שותפה – פסיבית או אקטיבית – בפרקטיקות דכאניות הפוגעות בשיוויון ובבריאות, ומסכנות את בני האדם החיים כאן. לפיכך, חיוני שבכל מעשה ידינו נסרב להיות פקידים צייתנים במדיניות המגבירה אי שיוויון ואלימות מבנית, ונפעל לבסס אלטרנטיבה שאינה נשענת על שנאה או מדרוג הזכויות, אלא על שיוויון אמיתי וסולידריות.

אוכלוסיות יעד:
חסרי מעמד – מבקשי מקלט ופליטים | כלואים | פלסטינים בשטחים הכבושים | סגירת פערי בריאות בין המרכז לפריפריה.
דרך פעולה:
פעילות ציבורית, חינוך, פעילות משפטית ואדבוקסי בישראל ובינלאומי.
הפעלת שתי מרפאות:
1 .ביפו לחסרי מעמד ללא ביטוח רפואי
2 .מרפאה ניידת בגדה המערבית ובעזה. בארגון פועלים צוותי רפואה ורווחה, מתנדבים, וצוות מקצועי לא רפואי. המשלבים עשייה רפואית וסנגורית כנגד הפרות זכויות אדם

כתובת אי-מייל:assaf@phr.org.il

עמוד הפייסבוק

מרכז תמורה

מאבק למען אוכלוסיות מוחלשות ומושתקות בחברה הישראלית, אשר מופלות על בסיס מרכיבי זהות כגון מגדר, מיניות ואתניות.

סינגור

תמורה – המרכז המשפטי לקידום השוויון , נוסד בשנת 2007 במטרה להיאבק למען אוכלוסיות מוחלשות ומושתקות בחברה הישראלית, אשר מופלות על בסיס מרכיבי זהות כגון מגדר, מיניות ואתניות.
המרכז פועל להביא לשינוי חברתי וכלכלי במסגרת השדה המשפטי על ידי שימוש בכלים משפטיים: פנייה לערכאות, סיוע משפטי לקבוצות ולפרטים שנפגעו כתוצאה מאפליה, וליווי של מהלכים המתמקדים בחקיקה מתקנת.
בנוסף, מרכז תמורה רואה חשיבות רבה בהעלאת המודעות לזכויות המשפטיות של כלל הציבור ונפגעי אפליה בפרט. לכן חלק מהפעילות של המרכז עוסקת בתיעוד הידע המצטבר בתחום האפליה בארץ ובקיומם של סדנאות והדרכות בקרב קבוצות ציבור מופלות.
בשנים האחרונות, פועל מרכז תמורה בשיתוף פעולה הדוק עם ביה"ס למשפטים ע"ש שטריקס של המכללה למנהל. הסטודנטיות והסטודנטים מביה"ס למשפטים פועלות ופועלים במסגרת "הקליניקה לקידום השוויון באמצעות דיני הנזיקין", תוך לקיחת חלק פעיל בעבודת המרכז.
כתובת אי-מייל: tmura.center07@gmail.com

חדו"ש

שותפות ישראל-תפוצות הפועלת למימוש מלא של הבטחת מגילת העצמאות לחופש דת ומצפון ולשוויון זכויות ללא הבדל דת.

סינגור

עמותת חדו"ש פועלת למימוש הבטחות מגילת העצמאות לחופש דת ולשוויון. העמותה תפעל להגברת המודעות לנושאים אלה, ותשמיע את קולו של הרוב הגדול של הציבור בישראל ובתפוצות – חילונים ודתיים, ימין, מרכז ושמאל – התומך בחופש דת ובשוויון בנטל.

מטרות חדו"ש הן:

  1. יישום הבטחות מגילת העצמאות לחופש דת ומצפון ושוויון זכויות ללא הבדל דת.
  2. פעילות למען הגברת השיוויון בנטל, הן בתחום השירות הצבאי והן בתחום העבודה, בין היתר באמצעות אכיפת תוכנית הליבה בכל מערכת החינוך.
  3. חינוך והסברה בנושא חובתה של החברה הישראלית לאמץ הלכה למעשה את עקרונות חופש הדת והשוויון כמרכיבי יסוד של הדמוקרטיה וכיבוד זכויות האדם והאזרח.
  4. הטמעת ההבנה שאין כל סתירה בין היותה של ישראל מדינה יהודית לבין יישום העקרונות של דמוקרטיה וחופש דת ומצפון. להיפך, ככל שתשתחרר הדת היהודית מכבלי הפוליטיקה והעסקנים המדברים כביכול בשמה, ייטיב הדבר את מעמדה.

כתובת אי-מייל: info@hiddush.org

עמוד הפייסבוק

המוקד לפליטים ומהגרים

הגנה על וקידום זכויות האדם של מהגרי עבודה ופליטים ומניעת סחר בבני אדם בישראל

מחקר | סיוע | סינגור

המוקד לפליטים ולמהגרים – עמותה א-מפלגתית אשר שמה לה למטרה להגן ולקדם את זכויות האדם של מהגרי עבודה ופליטים ולמנוע סחר בבני אדם בישראל.

אנו מחויבים למיגור הניצול של מהגרים, להבטחת יחס מכבד והוגן כלפיהם ולגיבוש מדיניות ממשלתית שתבטיח זאת.

העמותה פועלת באמצעות מתן מידע, ייעוץ וייצוג משפטי למהגרים; חינוך והסברה לציבור הישראלי; וכן חקיקה וקידום מדיניות ציבורית.

כתובת אי-מייל: info@hotline.org.il

עמוד הפייסבוק

בזכות

קידום זכויות של אנשים עם כל סוגי המוגבלויות, בכל תחומי החיים

חינוך | סיוע | סינגור

ארגון בזכות, המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות, מקדם מאז הקמתו ב-1992 את השוויון והשילוב של אנשים עם מוגבלויות בחברה הישראלית בכל תחומי החיים. בזכות הוא הארגון הוותיק והמוביל בתחומו בארץ.
אנו משתמשים במגוון כלים, ובהם סיוע ממוקד ופרטני, ללא עלות, לכ-2,000 פונים בשנה; העברת סדנאות והכשרות לאנשים עם מוגבלות, בני משפחה ואנשי מקצוע; פיתוח מודלים חדשניים, המלווים במחקר; שותפות בקואליציות של ארגונים ובוועדות של מקבלי החלטות; פעילות משפטית נרחבת ומגוונת, שכוללת בין היתר יוזמות חקיקה, הגשת עתירות תקדימיות וניטור מדיניות.
קידמנו למעלה מ-20 חוקים המהווים את ליבת החקיקה בתחום של זכויות של אנשים עם מוגבלויות. ניהלנו יותר מ-100 הליכים משפטיים שהובילו להכרה בזכויות של אנשים עם מוגבלות. בין הישגינו – חקיקתו של חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות וחוק שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בבתי ספר רגילים.
טלפון: 02-6521308
כתובת אי-מייל: mail@bizchut.org.il

אל"ס- אזרחים למען הסביבה בגליל

ארגון יהודי ערבי שעוסק בנושאים: סביבה, בריאות הציבור, צדק סביבתי וחברתי, מיצוי זכויות

סינגור

עמותת אזרחים למען הסביבה (אל"ס) פועלת יחד עם התושבים כדי להגן על הסביבה ועל האדם מפני מפגעים סביבתיים.

העמותה הוקמה בשנת 1990 על ידי תושבי הגליל במטרה לפעול יחד לשמירה על הסביבה, משאבי הטבע ובריאות הציבור.

העמותה פועלת כיום לקידום מודעות ציבורית לנושאי סביבה ואקלים, קידום חקיקה ומדיניות סביבתית עידוד והכשרת מנהיגוּת סביבתית פעילה בקהילה, תמיכה בוועדי פעולה במאבקים מקומיים, איסוף ופרסום מידע.

המרכז הרפורמי לדת ומדינה

הזרוע הציבורית-משפטית של התנועה הרפורמית בישראל

סינגור | קמפיינים

המרכז הרפורמי לדת ומדינה הוא הזרוע הציבורית והמשפטית של התנועה הרפורמית בישראל. פעילותו מוקדשת לקידום פלורליזם, חופש דת, וצדק חברתי.

המרכז פועל באמצעים משפטיים וציבוריים לקידום זכויות האדם, שוויון, חופש דת ומצפון, פלורליזם דתי, סובלנות, זכויות הפרט וצדק חברתי בישראל.

עמודי התווך עליהם מושתתת פעילות המרכז הם גישה יהודית ליברלית וערכי הדמוקרטיה, והוא פועל ברוח דרכה של התנועה ליהדות מתקדמת: יהדות רבת פנים, המתחדשת ברוח הזמן, המשלבת ערכי מסורת עם תפיסת עולם ליברלית של צדק חברתי ושוויון, ומקיימת שוויון בין גברים לנשים בנישואין, בתפילה, בטקסי החיים ובחיי הקהילה.

כתובת אי-מייל: irac@irac.org

עמוד הפייסבוק

אדם טבע ודין

שינוי בסדר היום הסביבתי והחברתי בישראל, ואנו פועלים לשם כך באמצעות כלים משפטיים, מדעיים וציבוריים

אקטיביזם | סינגור

אדם טבע ודין – אגודה ישראלית להגנת הסביבה, מורכבת מעורכי דין, מדענים, מתכננים ומומחי סביבה הפועלים למען קידום נושאי איכות הסביבה ובריאות הציבור.
העמותה הוקמה בשנת 1990 על ידי אנשי מקצוע מתחום המשפט, המדע והתכנון, במטרה להוות גוף מקצועי, בלתי תלוי, שייצג את האינטרס הציבורי בשמירה על איכות הסביבה ובריאות הציבור בישראל.
עמותת אדם טבע ודין הנה עמותה רשומה, ללא מטרות רווח, הנתמכת מתרומות ומדמי חבר בלבד ואינה ממומנת על ידי שום גורם ממשלתי, על מנת לשמור על עצמאותה המלאה.
העמותה פועלת בכלים מקצועיים, משפטיים ומדעיים, לקידום מטרותיה, בין השאר: הגנה על בריאות הציבור, מניעת זיהום אויר ומים, קידום שיטות טיפול מתקדמות בפסולת, שימור החופים והשטחים הפתוחים הציבוריים, מתן סיוע מקצועי וייצוג משפטי ללא תשלום לציבור הרחב הנתקל במפגעים סביבתיים, חיזוק המודעות הציבורית לאיכות הסביבה וקידום חקיקה סביבתית ואכיפתה.
כתובת אי-מייל: members@adamteva.org.il

האגודה לזכויות האזרח

ארגון הנאבק על כל הקשת של זכויות האדם בישראל

חינוך | מחקר | סיוע | סינגור | שינוי וקידום מדיניות | תקשורת

האגודה לזכויות האזרח הוקמה בשנת 1972, והיא ארגון זכויות האדם הגדול, הוותיק והמוביל בישראל. האגודה היא ארגון זכויות האדם היחיד העוסק בכל קשת זכויות האדם: מחופש הביטוי ועד הזכות לדיור, מהגנה על זכויות האדם בשטחים הכבושים ועד להגנה על הפרטיות באינטרנט. כל זאת כדי שנוכל לדבר, לחשוב ולחיות במדינה ששומרת על הזכויות של כולנו, ובחברה שוויונית וצודקת. אנחנו מחויבים להגנה על זכויות האדם ולקידומן, בכל מקום שבו האחריות לפגיעה בזכויות היא של הרשויות הישראליות.

האגודה פועלת למען החברה בישראל וכחלק ממנה, כדי להגן ולקדם את הזכויות של כולן וכולם, ללא קשר ותנאי למעמדם בישראל: אזרחים, תושבים, פליטים ומבקשי מקלט, מהגרי עבודה, תושבי ירושלים המזרחית ותושבי השטחים הכבושים; נשים וגברים, דתיים וחילונים, יהודים ופלסטינים, בעלי דעות פוליטיות מהימין ומן השמאל.

כתובת אי-מייל: mail@acri.org.il

עמוד הפייסבוק

הוועד הציבורי נגד עינויים

מיגור תרבות העינויים בישראל ולמיגורה של החסינות המוחלטת המוענקת למענים

חינוך | סינגור | שטח

הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל הוא ארגון זכויות אדם, אשר מאז 1990 פועל למען מיגור העינויים בישראל. אנחנו מגינים על מי שנפגעו בחקירות, בהפגנות, בעת מעצר, בבתי הסוהר ועוד; ומייצגים ישראלים, פלסטינים, פליטים ומהגרים שספגו עינויים, יחס בלתי אנושי ואכזרי או משפיל מידי הרשויות הישראליות –שב”כ, משטרת ישראל, צה”ל ועוד.

אנשי הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל מאמינים כי עינויים והתעללות מכל סוג, ובכל מצב, אינם עולים בקנה אחד עם ערכי המוסר, הדמוקרטיה ושלטון החוק. אנו שואפים לישראל חופשית מאלימות ממסדית, בה א/נשים אשר גופם ונפשם נפגעו זוכים להכרה ולצדק.

כתובת אי-מייל: pcati@stoptorture.org.il

עמוד הפייסבוק

א.ס.ף

ארגון סיוע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל

סיוע | סינגור

א.ס.ף – ארגון סיוע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל (ע"ר), עמותה ישראלית שפעילותה מתקיימת הודות לתרומות מגורמים פרטיים וקרנות פילנתרופיות, ובזכות עשרות מתנדבות מתנדבים שרוצים לראות בישראל מדינה הנותנת יחס ראוי והוגן לנשים, גברים וילדים שהגיעו אלינו כדי לקבל הגנה מהסכנות האורבות להם בארצות מולדתם.

למבקשות ולמבקשי המקלט החיים בישראל יש זכות לחיים בביטחון, בכבוד, בשייכות ובשוויון – על פי עקרונות היסוד של המשפט הישראלי והבינלאומי.

דרכי פעולה:
1 .העמותה מציעה סיוע פסיכו-סוציאלי לרבות ליווי, תמיכה ומיצוי זכויות לאלפי מבקשי מקלט בשנה.
2 .העמותה פועלת לקידום מדיניות המכבדת זכויות חברתיות לפליטים, בדגש על נושאי רווחה וחינוך, מול משרדי ממשלה, רשויות מקומיות והציבור הישראלי.

כתובת אי-מייל:info@assaf.org.il

עמוד הפייסבוק

מועצת הנגב

מועצת ראשי רשויות, נציגי מוסדות עוגן, נציגי ציבור ונציגי מגזר עסקי מאזור הנגב לייצוג כלל תושבי הנגב מול קובעי המדיניות.

סינגור | קהילה | קמפיינים | שינוי וקידום מדיניות

"מועצת הנגב" הוקמה בדצמבר 2014 כארגון אזרחי, המורכב מראשי רשויות, נציגי ציבור, נציגי מוסדות עוגן ומגזר עסקי מקומיים. מועצת הנגב שואפת לייצג את כלל תושבי האזור, להשמיע את קולם ולבטא את צרכיהם אל מול משרדי הממשלה השונים ואל מול קובעי מדיניות.

המועצה מכירה בייחודיותו של הנגב כאזור בעל מגוון רחב של קהילות ומגזרים ולכן, מאז הקמתה, מקדמת מגוון נושאים בהם יש קונצנזוס, כגון: בריאות, תעשייה, תכנון, תעסוקה והקמת שדה תעופה משלים בנגב.

המטרה: השפעה וקידום מדיניות תומכת נגב, במטרה לתרום להעלאת איכות החיים ושגשוגן של כלל הקהילות בנגב בכל תחומי החיים.

דרכי פעולה:
1 .עיצוב מדיניות: גיבוש סדר יום מוסכם על המנהיגות מקומית ובעלי העניין בקרב קהילות השונות והמגזרים השונים בנגב.
2 .מעקב אחר יישום החלטות ממשלה: דו"ח המעקב אחר תוכניות ממשלתיות לפיתוח הנגב, מעקב ובקרה אזרחית על תהליכי יישום מדיניות מצד הממשל.
3 .קמפיינים ציבוריים לקידום מדיניות.

כתובת אי-מייל: office@negevcouncil.org

עמוד הפייסבוק

מרכז הגר למחקר ופיתוח דיור חברתי

מחקר ופיתוח דיור חברתי לקידום מדיניות שתאפשר דיור הוגן ובהישג יד לבעלי הכנסה בינונית ונמוכה.

מחקר | סינגור

מרכז הגר למחקר ופיתוח דיור חברתי פועל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א ומטרתו לקדם מדיניות שתאפשר דיור הוגן ובהישג יד לבעלי הכנסה בינונית ונמוכה.
דרכי פעולה:
1 .מחקר יישומי באיכות גבוהה אשר מכוון לגיבוש המלצות מדיניות בתחום הדיור החברתי וההתחדשות העירונית.
2 .קידום מדיניות באופן יזום תוך התמקדות בהליכי חקיקה.
3 .מעורבות בפרויקטים פורצי דרך בתחום הדיור החברתי וההתחדשות העירונית.
4 .הכשרת שחקנים שונים המשפיעים על תחום הדיור וההתחדשות העירונית.

כתובת אי-מייל: matanrab@tauex.tau.ac.il

עמוד הפייסבוק

מהפך -תע'ייר

ארגון יהודי-פלסטיני, פמיניסטי, לשינוי חברתי דרך חינוך והעצמה קהילתית, הפועל למען שוויון הזדמנויות וצמצום פערים חינוכיים וחברתיים.

סינגור

מהפך-תע'ייר הוא ארגון חינוכי פמיניסטי וקהילתי, הפועל בשותפות יהודית – פלסטינית, בין ובתוך קהילות בפריפריה הגיאו – חברתית. הארגון פועל דרך אקטיביזם מקומי לקידום צדק חברתי, סולידריות וחוסן קהילתי, במטרה לבנות חברה שוויונית ודמוקרטית.

כתובת אי-מייל: info@mahapach-taghir.org

עמוד הפייסבוק

האגודה לצדק חלוקתי

קידום ניהול והקצאה צודקים, שקופים ושוויוניים של משאבי קרקע וסביבה בישראל, מתוך החשיבות החברתית העצומה של משאבים אלו.

מחקר | סינגור

האגודה לצדק חלוקתי פועלת לקידום ניהול והקצאה צודקים, שקופים ושוויוניים של משאבי קרקע וסביבה בישראל, מתוך החשיבות החברתית העצומה של משאבים אלו. האגודה פועלת במספר מישורים במקביל: ניטור וניתוח המדיניות המשאבית ("הלנד-וואטש"), קידום פעילות משפטית והוצאת ניוזלטר חודשי, המסכם את ממצאי "הלנד-וואטש" בגיליונות מרוכזים.

דרכי פעולה:
1 .ניטור וניתוח המדיניות המשאבית "הלנד-וואטש"
2 .קידום פעילות משפטית
3 .פרסום מידע בניוזלטר חודשי.

כתובת אי-מייל: iadj@iadj.org.il

עמוד הפייסבוק

האגודה למען הלהט"ב בישראל

קידום מעמדה של קהילת הלהט"ב בישראל במטרה להביאה לשוויון זכויות מלא, לרווחה ולביטחון

אקטיביזם | סינגור | קמפיינים

האגודה למען הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים, ביסקסואליות) בישראל היא ארגון הנאבק על זכויות הקהילה הגאה בישראל, הפועל הן במישור הציבורי, התקשורתי והחברתי, והן במתן סיוע נרחב לפרט, בתמיכה נפשית, יעוץ משפטי, גישור למשפחה, סיוע לפליטים, ומתן סיוע לכל נפגע.ת מאפליה או משנאה על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית.

עם הקמתה ב-1975, הייתה האגודה לארגון הגאה הראשון בישראל ומאז היא מובילה מאבקים ציבוריים למען כלל חברות וחברי הקהילה, ופועלת לשינוי חברתי וחקיקתי למען קהילת הלהט"ב – גם במישור הארצי וגם בישובים בכל רחבי הארץ בקהילות גאווה מקומיות. האגודה מהווה מוקד ידע לנושאי הקהילה הגאה, ומנהלת הסברה בערוצים שונים למיגור להט"בופוביה וקידום מעמד הקהילה.

אי-מייל:aguda@lgbt.org.il

עמוד הפייסבוק

אגודת יהודי אתיופיה

הארגון המרכזי והוותיק ביותר של ישראלים ממוצא אתיופי, המבקש להשפיע ולקדם מדיניות שוויונית בחברה הישראלית.

מחקר | סינגור

המטרה של האגודה – שינוי המדיניות והתודעה הישראלית ברמה הארצית, המוניציפאלית והקהילתית, במטרה לסגור את הפערים הקיימים אצל אזרחים ישראלים ממוצא אתיופי בכל תחומי החברה, ולשנות את התפיסות המקובלות בקרב מקבלי ההחלטות והציבור הרחב בישראל. אגודת יהודי אתיופיה מהווה תשתית רב- ממדית המסתמכת על תחום המידע והמחקר, על מעורבות והכרות עמוקה עם ישראלים ממוצא אתיופי, ועל פעילת אינטנסיבית של סנגור ולובי – מול ועם מקבלי ההחלטות בישראל.

כתובת אי-מייל:contact@iaej.co.il

עמוד הפייסבוק

פורום דיור ציבורי

ארגון גג של קבוצות המאבק השונות שפועלות על מנת לשקם, לחזק ולהגדיל את הדיור הציבורי בישראל

סיוע | סינגור | שטח | שינוי וקידום מדיניות

מטרת הפורום – קידום הגדלת מלאי דיור ציבורי על-ידי תכנון ארוך טווח ורכישה וקידום מגורים נאותים בתמהיל חברתי כמו ברוב המדינות במערב. הפורום פועל להגמשת הקריטריונים, מניעת פינויים, שקיפות בחברות המשכנות ובמשרד השיכון, שמירה על זכויות דיירים בתהליכי התחדשות עירונית, הגדלת הסיוע בשכר דירה, תוך כדי הבנה שדיור ציבורי ולא סיוע כספי הוא המכשיר היעיל יותר בצמצום עוני רב דורי.

דרכי פעולה של הפורום:
1 .פעילות לובי ושינוי מדיניות, חקיקה.
2 .ארגון הדיירים והממתינים בשטח
3 .סיוע למקרים ספציפיים (פינויים, מצוקה חריפה ועוד)

כתובת אי-מייל: diurtzibury@gmail.com

עמוד הפייסבוק

תנועת עתידנו

תנועה חברתית של עובדים ועובדות סוציאליות, הפועלת מאז 2007 לקידום מעמד המקצוע ומעמדם של השירותים החברתיים בישראל.

אקטיביזם | חינוך | סינגור

תנועת 'עתידנו – למען עתיד העבודה הסוציאלית בישראל' הוקמה בשנת 2007. התנועה קמה מתוך התארגנות ספונטנית של עובדים ועובדות סוציאליות/ים ונקראה בתחילת הדרך ‘מטה המאבק למען עתיד העבודה הסוציאלית’. בתנועת 'עתידנו' חברים עשרות עובדים ועובדות סוציאליות ממקומות עבודה מגוונים, מרקעים שונים ומכל רחבי הארץ. חברי התנועה פעילים/ות ברמת מעורבות גבוהה ביותר ובמספר זירות פעולה במקביל. אחת מזירות הפעולה המרכזיות של התנועה היא איגוד העובדים הסוציאליים.

תנועת 'עתידנו' שמה לה למטרות להילחם על מעמדו ועתידו של המקצוע, על עתידה ופניה של מדינת הרווחה בישראל ועל החזרת האחריות על תושביה למדינה. אנו פועלות/ים:

  • לקדם מאבק על שיפור תנאי השכר של העובדות/ים הסוציאליות/ים.

  • לעצור את הפגיעה שגורמת הפרטת השירותים החברתיים בעובדות/ים ובלקוחות.

  • להילחם על מעמדו ועתידו של המקצוע.

כתובת ​אי-מייל: maavakos@gmail.com

עמוד הפייסבוק

המוקד להגנת הפרט

ארגון זכויות אדם המסייע לפלסטינים תושבי השטחים הכבושים שזכויותיהם הופרו על-ידי ישראל

מחקר | סיוע | סינגור

המוקד להגנת הפרט מיסודה של ד"ר לוטה זלצברגר הוא ארגון זכויות אדם שהוקם במטרה לסייע לפלסטינים הנמצאים תחת הכיבוש הישראלי, הפוגע פגיעה קשה ומתמשכת בזכויותיהם. המוקד פועל לאכיפת הסטנדרטים והערכים המעוגנים במשפט ההומניטארי הבינלאומי ובמשפט זכויות האדם הבינלאומי..

המוקד הוקם בשנת 1988 על רקע אירועי האינתיפאדה הראשונה. בעת הקמתו נועד הארגון לטפל בפלסטינים שנפגעו מ"מדיניות העצמות השבורות"; ונקרא אז "המוקד לתלונות נפגעי אלימות". משהחלו פלסטינים תושבי השטחים הכבושים – ירושלים המזרחית, הגדה המערבית ורצועת עזה – לפנות למוקד בבעיות נוספות, החל הארגון לטפל בתחומים נוספים של הפרת זכויות אדם: זכויות כלואים; מעמד בירושלים המזרחית ובשטחים; הגבלות על חופש התנועה; אלימות כוחות הביטחון ומתנחלים כלפי פלסטינים; הריסות בתים עונשיות ועוד.

אי-מייל: mail@hamoked.org.il

עמוד הפייסבוק

גישה

מרכז לשמירה על חופש התנועה בשטחים הכבושים, במיוחד אל רצועת עזה וממנה

מחקר | סינגור | תקשורת

גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע – ארגון זכויות אדם ישראלי שמטרתו הגנה על הזכות לחופש תנועה בשטחים הכבושים, במיוחד אל רצועת עזה וממנה, זכות המעוגנת במשפט הבינלאומי ובמשפט הישראלי.

מאז כיבוש הגדה המערבית ורצועת עזה בשנת 1967, מפעילות רשויות הביטחון והצבא של ישראל מערכת סבוכה של כללים וסנקציות המגבילה את תנועתם של 4.5 מיליון פלסטינים בתוך השטחים ומחוצה להם. הגבלות אלו מפרות את זכותם הבסיסית של הפלסטינים לחופש תנועה וכתוצאה מכך נפגעות זכויות יסוד נוספות כגון הזכות לחיים, הזכות לקבלת טיפול רפואי, הזכות לחינוך, הזכות להתקיים בכבוד, הזכות לשלמות התא המשפחתי והזכות לחופש פולחן. עמותת גישה פועלת במישור המשפטי והציבורי לשם שינוי מצב זה. במישור המשפטי, פונה עמותת גישה לרשויות המדינה ולבתי משפט בשמם של אנשים וארגונים אשר זכויותיהם נפגעות. בהתדיינויות המשפטית, מתבססת עמותת גישה על המשפט הישראלי, המשפט הבינלאומי בדבר זכויות אדם והמשפט ההומניטרי. במישור הציבורי, פונה העמותה לכלל האוכלוסייה ולמעצבי דעת הקהל באמצעות פרסומים בכלי התקשורת השונים, על מנת להגביר את המודעות והרגישות לזכויות האדם בשטחים הכבושים. כמו כן, פונה גישה באופן ישיר למקבלי החלטות ולבעלי תפקידים בכירים, על מנת לקדם מדיניות הנותנת ביטוי הולם לזכויות אדם.

אי-מייל: info@gisha.org

עמוד הפייסבוק

יש דין

תיעוד, איסוף והפצת מידע מהימן ועדכני בדבר פגיעות שיטתיות בזכויות האדם בשטחים.

מחקר | סיוע | סינגור | תקשורת

יש דין – ארגון מתנדבים לזכויות אדם הוא ארגון ישראלי הרשום כעמותה בישראל. הארגון פועל בכפוף לחוק הישראלי ופעילותו מתבצעת בעזרת מתנדבים ואנשי מקצוע, משפטנים ומומחים בתחום זכויות האדם. הארגון הוקם בשנת 2005 ומאז פועל למען הגנה על זכויות האדם של הפלסטינים בגדה המערבית הכפופים לשלטון הכיבוש הצבאי הישראלי. אנו רואים בכיבוש מקור מרכזי להפרת זכויות האדם ולפיכך שואפים להביא לסיומו.

יש דין  מתעד, אוסף ומפיץ מידע מהימן ועדכני בדבר פגיעות שיטתיות בזכויות האדם בשטחים הכבושים. אנו פועלים בשני מישורים: סיוע פרטני לאנשים שזכויותיהם הופרו, לצד שימוש במצבור המקרים האישיים כדי ללמוד על הפרות מערכתיות של זכויות האדם ועל מנת להיאבק לשינוי. הארגון מפעיל לחץ ציבורי ומשפטי על רשויות המדינה במטרה שיממשו את חובתן על פי עקרונות המשפט ההומניטרי הבינלאומי להגן על הפלסטינים ועל זכויותיהם, וכן, מבקש להגביר את המודעות הציבורית להפרת זכויות האדם בשטחים הכבושים.

הפעילות של יש דין מתמקדת באכיפת החוק על מתנחלים ואזרחים ישראלים אחרים שפוגעים בפלסטינים וברכושם בגדה המערבית; באכיפת החוק על אנשי כוחות הביטחון החשודים בביצוע עבירות נגד פלסטינים; ובהפרות של זכויות האדם הנוגעות להשתלטות על אדמות ומניעת גישה אליהן.

אי-מייל: info@yesh-din.org

עמוד הפייסבוק

סינדיאנת הגליל לקידום ופיתוח

שינוי חברתי באמצעות חיבור בין נשים ערביות ויהודיות, אשר מפיקות יחד שמן זית עטור פרסים.

סיוע | סינגור

סינדיאנת הגליל פעילות כעסק חברתי וחלק מארגון סחר הוגן העולמי מאז שנת 2003 .
כל רווחי העמותה מושקעים במיזמים חברתיים, לעידוד תעסוקת נשים, ליישום כלכלה ירוקה ברת קיימא, וליצירת גשר בין קהילות.

כתובת אי-מייל: danib@sindyan.org.il

עמוד הפייסבוק

עמותת איתך مَعَكِ (מעכי)- משפטניות למען צדק חברתי

קידום זכויות נשים והטמעת צורכיהן וקולן של נשים מקבוצות מוחלשות בחברה: נשים החיות בעוני, נשים במעגלי אלימות ונשים מקבוצות אוכלוסייה המודרות ממוקדי קבלת ההחלטות.

סיוע | סינגור

״איתך – מעכי״ היא עמותת חברה משותפת שמעניקה סיוע וייצוג משפטי ללא עלות לנשים, בתחומים מגוונים. בנוסף, היא פועלת לקידום שיח מגדרי רב תרבותי בקרב קהילות בישראל מזהויות מגוונות של נשים. במסגרת עבודתה, העמותה גם מקדמת מדיניות רוחבית בכנסת, בבג"ץ, ברשויות המקומיות ובמשרדי הממשלה השונים ובעלת הישגים משמעותיים במישור זה, אשר השפיעו על קבוצות נשים רבות. העמותה מפעילה קו חם בחיפה, תל-אביב ובאר שבע, שנותן מענה לכולן בעברית, בערבית וברוסית.

התפיסה של חברות העמותה היא כי על המשפט לכלול את זוויות המבט הייחודיות של נשים מכלל הקבוצות בחברה ולהבטיח את נגישותן המלאה למימוש זכויותיהן. בתוך כך העמותה מעניקה סיוע וייצוג משפטי ללא עלות לנשים, בתחומים מגוונים בכל אחד מסניפיה בתל-אביב, באר שבע וחיפה.

כחלק מחזונה, עמותת איתך מעכי פועלת לקידום שיח מגדרי רב תרבותי בקרב קהילות בישראל מזהויות מגוונות של נשים פלסטיניות, חרדיות, יוצאות אתיופיה, דוברות רוסית ובתחומי העסקה רבים.

יחד עם הנשים מהקהילות השונות, פועלת העמותה לפיתוח מנהיגות, תוך יצירת מודלים קהילתיים חדשניים, אשר תורמים ליצירת פרוייקטים פמיניסטיים ייחודיים ופורצי דרך בתחום המשפט. במסגרת עבודתה, העמותה מקדמת מדיניות רוחבית בכנסת, בבג"ץ ובמשרדי הממשלה השונים ובעלת הישגים משמעותיים במישור זה, אשר השפיעו על קבוצות נשים רבות.

כתובת אי-מייל: mail@itach.org.il

עמוד הפייסבוק

שדולת הנשים בישראל

קידום נשים ושוויון מגדרי באמצעות חקיקה, חינוך ומחקר, שינוי מדיניות והעלאת מודעות הציבור בתחום זה

סינגור

שדולת הנשים בישראל היא עמותה ציבורית הפועלת לקידום חברה ישראלית שוויונית והוגנת.
השדולה הוקמה ב- 1984 כגוף עצמאי ובלתי-מפלגתי, ומאז פועלת לקידום נשים ושוויון מגדרי באמצעות חקיקה, חינוך ומחקר, שינוי מדיניות והעלאת מודעות הציבור בתחום זה. מיום הקמתה שמה לה שדולת הנשים כמטרה להוביל שינוי משמעותי במעמדן של כלל הנשים בישראל, להטמיע שיח שוויוני ומודעות לזכויות נשים ולקדם ייצוג ראוי והולם בזירות השונות במדינה. אנו מאמינות כי שוויון מגדרי הוא אינטרס חברתי ראשון במעלה ותנאי הכרחי לקיומה של חברה ישראלית דמוקרטית, לצמצום פערים חברתיים וכלכליים ולקידום שוויון בכלל בישראל.

בשלושת העשורים האחרונים הובילה שדולת הנשים כמה מהתהליכים המשמעותיים בחברה הישראלית, באמצעות חקיקה ועתירות משפטיות. בין הישגיה: קבלת נשים למיונים לקורס טיס (בג”ץ אליס מילר); אכיפת ייצוג נשים בדירקטוריונים של חברות ציבוריות; עדכון חוקי הטרדה מינית במקום העבודה; קידום שכר שווה במשק ואכיפה יעילה בנושא. לצד ההשפעה על חקיקה ועל מדיניות, הארגון ממנף את מומחיותו להעלאת המודעות של נשים לזכויותיהן – מאז 1987 הקו הפתוח לזכויות בעבודה מספק סיוע משפטי חינם ותמיכה לנשים בארץ בכל הנוגע לאפליה על רקע מגדרי, כולל ייעוץ בדיני עבודה במהלך היריון, חופשת לידה, טיפולי פוריות, שכר שווה והטרדות מיניות במקום העבודה. הניסיון והידע הרב שנרכש לאורך השנים הפך את שדולת הנשים לגורם מקצועי מרכזי בכל הנוגע לקידום נשים, להעצמה ולהטמעת שוויון מגדרי בישראל. נשות המקצוע של השדולה מוזמנות דרך קבע לדיונים בוועדות הכנסת ובמשרדי הממשלה, והשדולה היא אחד הארגונים הישראליים הבודדים המייעצים למועצה הכלכלית-חברתית של האו”ם (ECOSOC).
כתובת אי-מייל: admin@iwn.org.il

מבוי סתום

ארגון מוביל במאבק למען פתרון כולל לעגונות ומסורבות גט במדינת ישראל

סיוע | סינגור

מבוי סתום הוא ארגון ללא מטרות רווח שהקימה לאה עין גלוב בשנת 1995. לאה הייתה כבר בת 90 והיא אספה סיפורים קשים של נשים הכלואות בידי בעליהן ובידי המערכת המשפטית וסייעה להן לקבל את הגט.

כיום ארגון מבוי סתום הוא ארגון המוביל את המאבק למען חופש לנשים העגונות. אנחנו פועלים כדי לטפל בבעיה ברמה האישית וברמה הלאומית – אנחנו מעניקים סיוע משפטי וסוציאלי למאות נשים מסורבות גט ובד בבד פועלים בזירה הציבורית באמצעות קמפיינים, חקיקה, עתירות לבג"ץ וגיוס תמיכה רבנית ליישום פתרונות רוחב ולשינוי המציאות בישראל.

שירותי הארגון כוללים ייעוץ וייצוג משפטי, תמיכה רגשית, טיפולים נפשיים וקורסים וסדנאות להעצמת הנשים העגונות ומסורבות הגט.

כתובת אי-מייל: ms@mavoisatum.org

עמוד הפייסבוק

התנועה לאיכות השלטון

הבטחת שלטון נקי ואיכותי ושמירה על טוהר המידות, שלטון החוק, האינטרס הציבורי והדמוקרטיה במדינת ישראל

אקטיביזם | סינגור

התנועה לאיכות השלטון נאבקת בשחיתות כבר יותר משלושה עשורים. בחזון שלנו אנו רואים מדינה וחברה בהן הערכים נמצאים בקדמת הבמה, וכל פעולה של השלטון נעשית מתוך דאגה אמיתית לאינטרס הציבורי.

אנו פועלים ללא הפסקה כדי לקדם את השקיפות, לשמור על האינטרס הציבורי ועל הקופה הציבורית, לדרוש ממשל איכותי יותר למען אזרחי ישראל, להביא למנהל תקין בכל הרמות, לניהול תקין של כספי הציבור ולחיזוק ערכי הדמוקרטיה, טוהר המידות ושלטון החוק.

התנועה לאיכות השלטון הציבה את עצמה כ"כלב השמירה" של טוהר המידות, הדמוקרטיה ושלטון החוק. היא העותר הציבורי הגדול במדינה והיא מהווה קול חשוב בציבוריות הישראלית.

מאבקנו נעשה במספר אפיקי פעילות המשלימים זה את זה: פעילות משפטית, מחאה ציבורית, פעילות מול התקשורת ובמדיה החברתית כדי לחשוף את מקרי השחיתות לציבור, פעילות חינוכית בכל הארץ, סיוע לחושפי שחיתות, קידום שינוי מדיניות וחקיקה בכנסת ומול מקבלי ההחלטות והפעלת קו לפניות הציבור המאפשר לחשוף ולטפל במקרי שחיתות.

כתובת אי-מייל:mqg@mqg.org.il

עמוד הפייסבוק