איך ההפלות באירלנד הפכו לחוקיות?
לאחר שלושים וחמש שנה של איסור הפלות באירלנד, אישרה הרפובליקה של אירלנד באמצעות משאל עם, בתמיכה של 67% את הפיכת ההפלות…
לאחר שלושים וחמש שנה של איסור הפלות באירלנד, אישרה הרפובליקה של אירלנד באמצעות משאל עם, בתמיכה של 67% את הפיכת ההפלות לחוקיות.
למעשה, אחוז המצביעים שתמכו בביטול החוק היה היה זהה לאחוז המצביעים שהעביר את אותו החוק 35 שנה קודם לכן(!)
עבודה נחושה של פעילים חברתיים וארגוני חברה אזרחית הביאה לביטול החוק, איך הם עשו את זה?
- הפכו את המאבק לאישי באמצעות סיפורים אישיים – הם ידעו ששתיקה מחזקת את הסטטוס קוו, לכן הם השתמשו בסיפוריהן של נשים שנשקפה סכנה לחייהן כי נאלצו ללדת או של נערות צעירות שעברו לבדן הפלה באנגליה ונותרו ללא עורף משפחתי, כאסטרטגיה מרכזית.
המחשבה הייתה: כדי לשנות נושא הנמצא כל כך עמוק בטאבו, צריך להפוך אותו לאנושי על מנת להעביר את המסר. - איחדו את הקואליציה סביב מטרה אחת ברורה – כאשר הממשלה הכריזה על משאל העם, מגוון הארגונים שנאבקו ללגליזציה של הפלות שמו בצד את המחלוקות ביניהם והקימו קואליציה מאוחדת בשם "ביחד למען: כן – Together for Yes".
- הקואליציה מיקסמה את הזמן והמשאבים של הארגונים – במקום לפעול כבודדים הם היו מתואמים והפכו ליעילים ואפקטיביים יותר. לאחר שמשאל העם עבר בהצלחה, הארגונים חזרו להתמקד בקמפיינים שלהם.
- יזמו פעולות מקומיות – ארגונים פעלו ברמה המקומית כדי לוודא שהם יכולים להתאים את הקמפיין כראוי לאוכלוסיות מגוונות ברחבי הארץ. טקטיקה זו הייתה יעילה במיוחד לגיוס מתנדבים חדשים, כיוון שנבנתה על הקהילות והרשתות המקומיות.
@shatil_nif
חזרה עמוד הראשי:
לכל המאבקיםמאבקים נוספים