מאגר נתוני פעילים

כלי לניהול מידע על פעילי ופעילות הארגון.  הוא מבוסס על שאלון דיגיטלי שהפעילים ממלאים, ותשובותיהם יוצרות את המאגר בקליק אחד.

המאגר משמש ככלי בסיסי לניהול קהילת הפעילים: להיכרות עם הפעילים, להבנת הצרכים שלהם, לניתוח דמוגרפי, ולאיתור כישורים, קשרים ומשאבים שניתן למנף לטובת קידום הארגון ומטרותיו.  

איך המאגר יסייע לארגון?

באמצעות המאגר תוכלו לאתר פעילים לטובת משימות מוגדרות, בהתאם לנכונות וליכולות שלהם. תוכלו לעשות חיבורים בין פעילים מאותו אזור, לאתר אנשים שעובדים במגזר מסוים שעשוי להתעניין בשיתוף פעולה או לרתום פעילים שיש להם משאבים ייחודיים כמו רכב גדול או מתחם להתכנסות, ואפילו יכולת 'לפתוח דלתות' לפעילים נוספים או לגיוס משאבים. 

מתי מתאים להשתמש בכלי?

כשאתם מעוניינים לקבל תמונה רחבה על מאפייני הפעילים שלכם, כשאתם מחפשים שיתופי פעולה, או מעוניינים בפתיחת דלתות אל מול ארגונים, תורמים, או פעילים נוספים. וכשאתם זקוקים למתנדב.ת עם מיומנות ספציפית.

את השאלון ניתן לשלוח בכל שלב שבו מצטרפים פעילים חדשים. 

ניהול מבוסס נתונים

הפעילים הם משאב מרכזי של הארגון, ולכן השקעה בטיפוחם ובחיזוק מעורבותם היא הכרחית.

ניהול אפקטיבי של פעילים מתחיל בהיכרות מעמיקה עם הצרכים, היכולות והקשרים שלהם, ודורש הסתמכות על נתונים מדויקים ולא רק על 'תחושת בטן'. מאגר נתוני פעילים פשוט אך מנוהל היטב יסייע לכם בכך.

01
הכינו שאלון ושלחו לפעילים ולמצטרפים חדשים

הכינו שאלון גוגל עבור פעילי הארגון, שיכלול את כל מה שרלוונטי לקידום מטרת הארגון.

נסו שהשאלון לא יהיה ארוך מדי, והימנעו משאלות חובה כשמדובר בנושאים אישיים.

מרכיבים לשאלון מומלץ:

א. פרטי קשר: שם, טלפון, כתובת, תאריך לידה, אימייל. אם קיים חשש מכניסת 'טרולים' שמטרתם לחבל בפעילות, ניתן לבקש גם פרטי אימות (לינק לחשבון ברשת חברתית).

ב. כישורים וקשרים: מה היכולות הייחודיות, הניסיון והקשרים שהפעילים מביאים איתם לארגון. לדוגמה – מקצוע או עיסוק אחר, תחביבים ומיומנויות מיוחדות, השתייכות למגזר או תעשייה מסוימים, קשר או היכרות עם יוזמות או ארגונים שקשורים לנושא המאבק שלכם, וכיוב'. מומלץ ליצור שאלות בחירה מרובה  / תיבות סימון – שבהן ניתן לבחור פריטים מתוך 'בנק אפשרויות'.

ג. הנעה לפעולה: מה הגורמים שמביאים את הפעיל.ה לקחת חלק בפעילות של הארגון. לדוגמה – מה הסיבה שהצטרפת לפעילות, באלו יוזמות אחרות את.ה מעורב.ת, מה גורם לך להמשיך ולפעול יחד איתנו? כדאי להשאיר שאלה אחת פתוחה כדי לאפשר מתן פידבק או שאלות.

לחצו על השאלון לדוגמה, צרו עותק ושמרו אצלכם בדרייב. 

שאלון לדוגמה

02
הפיקו מאגר נתונים בלחיצת כפתור

לאחר שקיבלתם תשובות מפעילים, היכנסו לשאלון שלכם ללשונית 'תגובות' והקישו על "הצגה ב-Sheets", ואז תיפתח לכם טבלה בדרייב – והמאגר הפעילים שכלם מוכן. 

דוגמה למאגר פעילים

03
נהלו את המאגר באופן מתמשך

כעת תוכלו להשתמש במאגר באופן שוטף כדי לנהל את הקהילה, להוציא נתונים, להכין רשימת דיוור, לחפש פעילים לפי אזורים, לאתר בעלי כישורים נחוצים, או ללמוד על המוטיבציות והצרכים של הפעילים שלכם. 

רצוי לעדכן את המאגר אחת לתקופה כדי לשמור על מאגר נתונים מדויק ורלוונטי.

דוגמאות לשימוש במאגר:

  • לקרוא את הסיבות שאנשים ממשיכים להיות פעילים, לזהות מה מקורות ההנעה שלהם ולנסות לייצר יותר כאלה.
  • לאתר אנשים לפי אזורי מגורים כדי לבדוק את הפריסה הארצית שלכם, או כדי לשקול הקמה של תאי פעילות אזוריים.
  • לשלוח ברכת יום הולדת לפעילים לפי תאריך הלידה שלהם.
  • למצוא אנשים שעובדים במגזרים ספציפיים, כדי להיעזר בהם לפתיחת דלתות לשיתופי פעולה או לתרומות.
  • לאתר בעלי מקצוע מסוימים שיוכלו לסייע כשצריך – עורכת דין, גרפיקאי, דובר וכיוב'.
  • לאתר פעילים שהם צלמים חובבים או מפעילי רחפנים חובבים כדי לצלם הפגנות.
חיסיון המידע

כדי לשמור על האמון בארגון וכדי להגן על הפעילים, חשוב מאוד להבטיח את חיסיון הפרטים שלהם, לאבטח את המידע ולא להפיץ או לשתף אותו עם גורמים אחרים.

 

מירנה קציר
מירנה קציר