הדימיון בין מאבקים בעולם למאבק בהפיכה המשטרית

אחרי ההצלחה בבלימה זמנית של החקיקה שתוביל להפיכה משטרית, עושות סיכום ביניים שמחבר בין פעולות שהצליחו בעולם – למה שנעשה כאן….

צילום: מישל בראונשטיין, שתיל סטוק

ישראל

אחרי ההצלחה בבלימה זמנית של החקיקה שתוביל להפיכה משטרית, עושות סיכום ביניים שמחבר בין פעולות שהצליחו בעולם – למה שנעשה כאן. קצת פרספקטיבה על ההצלחות הקטנות בדרך לשינוי.

 

הפעולה המבוזרת בסרביה ויוגוסלביה לצד התארגנות מרכזית בנקודות מפתח דומה למחאות הסקטוריאליות של ההייטק, המילואימניקים, החלוקים הלבנים, העו"סיות ועוד. כמו גם ההתארגנויות ביישובים ובצמתים. זאת לצד הפגנות גדולות וימי השבתה ושיתוק.

 

הזדהנו מאוד עם האלג'יראים שניכסו עלצמם מחדש את הסמלים הלאומיים במאבק נגד התמודדות חוזרת לבחירות של הנשיא עבד אל עזיז בוטפליקה.

 

יפה לראות במחאה קבוצות שמקדמות נושאים שאינם בקונצנזוס כמו המאבק בכיבוש, ועדיין אותן קבוצות מהוות חלק מהמסר הרחב יותר המתנגד להפיכה משטרית.

 

בארה"ב אחרי עלייתו של טראמפ החלו קבוצות רבות להתארגן על בסיס המדריך להתנגדות מסמך שניסחו שלושה צעירים שעבדו בקונגרס. אותן קבוצות עשו פעולות נקודתיות מול פוליטיקאים ברמה המקומית. אמנם שיטת הבחירות כאן שונה ועדיין המאמץ הממוקד מול פוליטיקאים הצליח להשפיע.

 

שותפים תורכים מדברים על "תרבות של מחאה" ועל החשיבות שלה למאבק. סקר בגלובס העלה ש-19% מהציבור לקחו עד כה חלק במחאה, שהם מעל מיליון וחצי איש. רבים ורבות מתוכם עשו זאת בפעם הראשונה בחייהם.

 

ושוב, בחזרה למדריך להתנגדות נגד ממשל טראמפ, ההמלצה קודם כל בלימה ואז יצירת אלטרנטיבה.

לעמוד הראשי:

ללמוד ממאבקים שהצליחו

הפיכה משטרית

צילום: מישל בראונשטיין, שתיל סטוק

לכל המאבקים

מאבקים נוספים