למה לא הצלחנו לגבור על ארדואן?

מה קרה שארדואן ניצח שוב בבחירות שהתקיימו לאחרונה בתורכיה? תובנות מתוך ראיון מרתק של רלי מזלי בשיחה מקומית עם פעילה פמיניסטית…

לגבור על ארדואן

mhkuo: Mohammad Hossein Velayati

תורכיה

מה קרה שארדואן ניצח שוב בבחירות שהתקיימו לאחרונה בתורכיה?

תובנות מתוך ראיון מרתק של רלי מזלי בשיחה מקומית עם פעילה פמיניסטית מתורכיה, בעקבות הזכייה של ארדואן בבחירות האחרונות.

  1. איחוד כוחות (חלקי) – מצד אחד מפלגות האופוזיציה הצליחו לאחד כוחות על אף השוני הרב ביניהן, אך מצד שני בחרו להדיר את המיעוט הכורדי על אף שהיו שתמיכם יכלה להכריע את הכף.
  2. המפלגות לא פעלו לרכוש את אמון העם – פעילות ופעילים רבים לקחו חלק במערכת הבחירות, אך המפלגות לקחו אותם כמובן מאליו, לא יצרו מערכת שמערבת אותם בקבלת החלטות, ולא איפשרו להם להשפיע על בחירת המועמדים.
  3. מועמד לא מלהיב – מנהיג מפלגת העם הרפובליקנית קיליצ'דארולו נבחר לעמוד בראש הגוש, על אף הפסדים קודמים. ייתכן שדמות חדשה, כמו מנהיגים אופוזיציוניים המצליחים ברמה המוניציפלית הייתה משיגה יותר קולות בקלפי.
  4. סיבוב פרסה במסר – המסר "האהבה תנצח❤️" שהצליח להניע אנשים בסבב הבחירות הראשון, שונה בסבב השני, בניסיון לפנות לקהל לאומני, וגרם לתחושת ניכור אצל מצביעים רבים.

עוד הוזכרה העובדה שנשים טרנסיות שובצו במפלגה, אך במקום לא ריאלי – "הקמפיין שלהן העלה מודעות לקשיים שניצבים בפני נשים טרנסיות ובפני קהילות להטב"קיות בכלל", אך חבל שלא הוצבו במקום ריאלי.

מה לדעתה צריכים לעשות אחרת?

  1. "הבחירות היו קריאה לחזור לרחובות ולשכונות" – המפלגות צריכות להקדיש משאבים לעבודה עם השטח.
  2. לאחד כוחות תורכים וכורדים
  3. לגייס נשים – "התנועה הפמיניסטית חייבת לעשות מאמץ להגיע לנשים, שתומכות בממשלה הזאת למרות ההתקפה שלה על זכויות נשים, ולא רק לסטודנטיות באוניברסיטאות". כמו למשל בקרב הנוער שאצלם הפמיניזם מאוד פופולרי. "חשוב לשמוע קולות פמיניסטיים בכל חלקי המרחב הציבורי, אחרת החלל מתמלא בקולות אולטרה-לאומנים, גבריים-כוחניים ושונאי מהגרים".

לכתבה בשיחה מקומית

לעוד עצות מחברים תורכים

 

 

 

לכל המאבקים

מאבקים נוספים